Essentielle kompetencer til fremtiden

21’st Century Skills eller Kompetencer til det 21 århundrede. Arbejdsmarkedet efterspørger nye essentielle kompetencer, som er mere end skrivning og regning. Derfor er der store krav til det uddannelsessystem, som uddanner den nuværende og kommende generationer. Men hvad dækker 21’st Century Skills over?

 

Få svaret i en ny blogserie

I 2015 introducerer vi en serie af blogs, hvor vi vil stiller skarpt på “hvilke” kompetencer vi skal udvikle og “hvordan” det kan foregå. Helt i ånd med teorien om de nye kompetencer, er vi gået i dybden med hvad eksperterne siger rundt på internettet. Derudover har vi interviewet Ove Christensen, som arbejder i afdelingen for Forskning og innovation på UCSJ, hvor han beskæftiger sig med undervisnings- og læringsdesigns.

 

The world is your library

Internettet er måske den ressource som har ændret mest på den måde vi lærer. I løbet af få sekunder kan vi Google et spørgsmål. Kritisk tænkning er derfor et must for at kunne vurdere hvor korrekt en kilde er. Douglas Thomas, professor i kommunikation, har skrevet bogen “A new Culture of Learning”. Heri forklarer han at den måde vi tænker om viden er ændret. Før måtte vi spørge undervisere eller gå på biblioteket – i dag bruger vi bare internettet. Derfor skal vi hele tiden tænke kritisk og vurdere hvor vi har vores viden fra.

 

Knowledge is becoming more about where, than what or how

Douglas Thomas

 

Medieteknologier giver nye muligheder for at sammensætte vores forståelse gennem en bred vifte af kilder. Begynder vi selv at bidrage til disse ressourcer, ved at kommunikere og samarbejde via forskellige medier, så foregår der en kollaborativ læring. Kritisk tænkning og kollaboration er nogle af de kompetencer som eksperterne efterspørger til det 21 århundrede.

 

Crowd Accelerated Innovation

I videoen nedenfor beskriver Chris Anderson et fænomen som han kalder for “Crowd Accelerated Innovation”. Det er den selvforstærkende læringsproces, som finder sted når vi anvender og deler viden via Youtube. Se videoen og overvej hvilke kompetencer det kræver, at deltage i sådan en læringsproces.

Hvis du har fået skærpet din nysgerrighed, så se med i starten af 2015, hvor vi går i dybden med kompetencerne til det 21 århundrede.

Indtil da kan du holde dig opdateret, ved at du trykke “synes godt om” på vores facebook side.

Glædelig jul og godt nytår!

 

Kilder
Chris Anderson
Douglas Thomas

1 Comments

Leave a Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *