Bedredansk.dk

Bedredansk.dk består af undervisningsvideoer til de hyppigste skriftlige fejl i dansk og indeholder en lang række interaktive grammatikøvelser, som hjælper dig til at skrive bedre dansk.

Bedredansk.dk

 


Peter Holmboe

Han behandler forskellige danskemner, lige fra grammatik til analyser. Videoerne varer mellem 2 – 12 minutter

Peter Holmboes YouTube playliste


Anders Schunk

En YouTube kanal hvor der er en masse videoer til forskellige fag, bl.a. dansk. Videoerne er primært tegnet eller en gennemgang af en præsentation. De varer mellem 1 – 13 minutter.

Anders Schunks kanal på YouTube

Minutdansk på YouTube

 


DR Skole

DR Skole er en portal, hvor du kan finde temaer til bl.a. dansk. Du skal bruge Uni-Login for at få adgang til alt indholdet.

DR Skole om dansk

 


Grammatik for dummies

I de små videoer Grammatik for dummies kan man sammen med Thomas Skov lære mere om grammatik. De er fra 5 til 10 minutter og er udarbejdet af Studieskolen i samarbejde med sproget.dk.

Grammatik for dummies YouTube playliste

 


Studieportalen

Studieportalens videoer er lavet til dansk-faget. Både til folkeskolen men også til gymnasiet. Forklaringerne bliver gennemgået af en lærer ved en tavle. De kan evt. bruges som supplement eller inspiration til læreren.

Studieportalen om dansk

 


 

Filmcentralen

Over 360 undervisningsvideoer til danskfaget. Der er også undervisningsmateriale til flere af videoerne. Du skal bruge UNI-login for at kunne afspille videoerne. Der er alt fra kortfilm til længere spillefilm.

Filmcentralen’s hjemmeside


Dorte Møller Madsen

En YouTube kanal hvor der er samlet en masse playlister med relevante videoer til danskfaget. Du kan bl.a. se uforglemmelige taler eller videoer om sociale medier.

YouTube playliste

 


Social Media Week

JyskeBank har en playliste der behandler sociale medier. Både nyheder omkring sociale medier, men også perspektivering.

JyskeBank Tv om Sociale medier

 


Dansk Her Og Nu

En YouTube kanal, hvor man kan høre danske samtaler. Kan bruges til elever med dansk som 2. sprog.

Learn Danish YouTube kanal