Samfundsfag-ABC

På denne danske hjemmeside, kan du finde inspiration til din undervisning. Der er også et godt overblik over forskellige steder du kan finde videoer på nettet.

Samfundsfag-ABC’s YouTube playliste 

Samfundsfag-ABC’s hjemmeside

 


DR Skole

DR Skole er en portal, hvor du kan finde temaer til bl.a. samfundsfag. Du skal bruge UNI-Login for at få adgang til alt indholdet.

DR Skole om samfundsfag.

 


Filmcentralen

En af danmarks største samlinger af undervisningsvideoer, med fx over 140 videoer til samfundsfaget. Der er også undervisningsmateriale til filmene. Du skal bruge UNI-login for at kunne afspille videoerne. Der er alt fra kortfilm til længere spillefilm.

Filmcentralen’s hjemmeside

 


Megafonen

Redbarnet’s hjemmeside til undervisning af børn og unge. Sitet indeholder en lang række videoer som behandler mange forskellige emner, fx naturkatastrofer og børns rettigheder.

Megafonen’s hjemmeside


Partierne på de sociale medier

emu.dk har samlet en oversigt over partiernes profiler på de sociale medier, heriblandt youtube. Videoerne kan være ret lange, men kan anvendes som kendskab til partierne.

emu.dk’s oversigt


Økonomi for dummies

DR TV har produceret en lille serie på 8 film, der forklarer det basale indenfor økonomi. Det er Huxi Bach og Karen Thisted som guider dig gennem emnerne. Videoerne varer omkring 30 min.

Økonomi for dummies på DR TV

 


European Kommission

Denne kanal på Youtube er lavet af EU-kommissionen. De fleste videoer er på engelsk, men de er meget dagsaktuelle videoer. Det kan evt. bruges som opstart af et emne eller inspiration til læreren.

European Kommission Youtube kanal