FriViden

Foreningen FriViden er en gratis samling af videoundervisning. Forklaringerne bliver gennemgået af en lærer ved en tavle.

FriViden om Biologi


Restudy

Er en samling af undervisningsvideoer til gymnasiet. Læreren gennemgår teori ved tavlen med en klasse. ReStudy er en betalt service, hvis man vil have fuld adgang til deres materiale.

Restudy’s gratis videoer på YouTube


Khan Academy

Khan Academy er en af de største hjemmesider, når det kommer til undervisnings videoer. Videoerne er på engelsk, men de fleste elever kan forstå dem. I videoerne bliver forklaringerne tegnet og de varer mellem 2-10 minutter


Brightstorm

En lille gruppe lærer der forklare teorier, koncepter mm. Brightstorm er meget udbredt i USA og med god grund. De har forklaret stort set alt, hvad der er at forklare i fysikken. Videoerne er på engelsk og varer omkring 10 minutter.

Brightstorm YouTube playliste om biologi


CrashCourse

Gode videoer som forklarer alt fra DNA til evolution. Det forklares på engelsk men kan bruges af både underviser og elever. Henvender sig især til A-niveau’s biologi.

CrashCourse’s YouTube playliste om biologi


Affald.dk

Playliste med undervisningsfilm om miljø, affald og genbrug. Filmene kan suppleres med undervisningsmateriale fra hjemmesiden affald.dk.

Afflad.dk’s Youtube playliste


Mocomi

En samling af godt tegne og illustrative videoer. De er henvender sig til børn, men kan sagtens bruges til også ældre børn. De er på engelsk.

Mocomi om biologi


TED Talks

TED er en nonprofit organisation som vil dele ideer og budskaber, oftest i en kort og kraftfuld tale. (18 minutter eller mindre).

Ted Talks om biologi eller en Oversigt over Ted Talks


Syddansk Universitet

Film og foredrag om aktuel naturvidenskabelig forskning på Syddansk Universitet.

Syddansk Universitet om Naturvidenskab


MinuteEarth

En masse små korte videoer der tager mystiske fænomener op omkring jorden. De er på engelsk, men rigtig gode som inspiration til læreren, som indgangsvinkel på et emne.

MinuteEarth’s YouTube playlist


AsapSCIENCE

Med over 7o korte videoer, forklare de mystiske fænomener og koncepter. De er på engelsk, men kan bruges til at skabe undren hos eleverne. Gode som opstart på en emne

AsapSCIENCE’s YouTube playlist