DR Gymnasium

DR Skole er en portal, hvor du kan finde temaer til bl.a. historie-faget. Der er en masse temaer, du kan bruge som udgangspunkt for din undervisning. Du skal bruge Uni-Login for at få adgang til alt indholdet.

DR Gymnasium om historie


Syddansk Universitet

Film og foredrag om forskning fra det Humanistiske Fakultet på SDU. De behandler Sprog, kultur og historie.

Syddansk Universitet om Sprog, kultur og historie


Historienet.dk

Magsinet ‘Historie’ har en hjemmeside, hvor du kan finde spændende artikler og videoer. For at få fuld adgang til hele sitet skal du have et abonnement . Men der er også flere ting som er frit tilgængelig.

Historienet’s hjemmesiden


Khan Academy

Khan Academy er en af de største hjemmesider, når det kommer til undervisnings videoer. Videoerne er på engelsk, men de fleste elever i udskolingen vil kunne følge med.

Khan Academy om historie


Mocomi

En samling af godt tegne og illustrative videoer. De er henvender sig til børn, men kan sagtens bruges til også ældre børn. De er på engelsk. De har flere playliste hvor de behandler verdens historie.

Mocomi’s YouTube kanal


DanmarksHistorien.dk

Her kan du få det store overblik over danmarks historien. Det er Aarhus Universitet der står bag sitet og er helt gratis.

DanmarksHistorien’s hjemmesiden


SoPLTv

Playliste på Youtube med en samling af engelsksprogede dokumentarer der tager fat på historien med især fokus på det økonomiske aspekt.

SoPLTv’s Youtube Playliste

Skærmbillede 2015-01-20 kl. 09.47.19

CrashCourse

Få det store overblik over USA’s historie. Videoerne er på engelsk men giver et indblik, de kan både bruges til underviseren og eleverne.

CrashCourse’s Youtube playliste om verdens historie


TED Talks

TED er en nonprofit organisation som vil dele ideer og budskaber, oftest i en kort og kraftfuld tale. (18 minutter eller mindre).

Ted Talks om historie eller en Oversigt over Ted Talks