FriViden

Foreningen FriViden har til formål at hjælpe elever i Danmark med fri og gratis adgang til videoundervisning med teori, opgaveløsninger og forsøg. Læren gennemgår som oftest teori ved en tavle.

FriViden’s hjemmside om Kemi

 


DTU Adgangskursus

DTU har lavet en række videoer til deres adgangskursus. De behandler bl.a. kemi. Det er en lærer der står ved tavlen og forklare et emne i 3-10 minutter.

DTU Adgangskursus YouTube Playliste


Khan Academy

Khan Academy er en af de største hjemmesider, når det kommer til undervisnings videoer. Videoerne er på engelsk, men de fleste elever vil kunne følge med. I videoerne bliver forklaringerne tegnet og de varer mellem 2-10 minutter

Khan Academy’s om Kemi


Brightstorm

En lille gruppe lærer der forklare teorier, koncepter mm. Brightstorm er meget udbredt i USA og med god grund. De har forklaret stort set alt, hvad der er at forklare i kemi. Videoerne er på engelsk og varer omkring 10 minutter.

Brightstorm YouTube playliste om kemi


Vsauce

En masse sjove videoer, som behandler fænomener og tankeeksperimenter. Rigtig gode som inspiration til undervisning.

Vsauce YouTube kanal


Periodic Videos

Find videoer om alt indenfor grundstoffer og Det Periodiske System. Martyn Poliakoff, professor fra University of Nottingham, har produceret denne prisvindende videostribe.

Periodic Videos YouTube playlist


TED-Ed

Firmaet bag TED-Talks har også laver undervisningsvideoer. Her er en samling af videoer der har relevant til bl.a. kemi faget. De er alle på engelsk.

TED-Ed serie: Actions and Reactions


CrashCourse

CrashCourse forklarer alt indenfor kemi – lige fra enheder til organisk kemi. Videoerne er på engelsk og meget informationfyldte, men giver samtidigt gode ‘hverdags-forklaringer’. Kan bruges til undervisere som inspiration eller i kemi på A-niveau.

CrashCourse’s Youtube playliste med Kemi

 


TED Talks

TED er en nonprofit organisation som vil dele ideer og budskaber, oftest i en kort og kraftfuld tale. (18 minutter eller mindre).

Ted Talks om kemi eller en Oversigt over Ted Talks


Steve Spangler Science

Over 350 korte videoer med eksperimenter. Til hvert forsøg kan du finde forsøgsvejledningen, så du selv kan gennemføre dem. Fantastiske som enten inspiration eller til at vække undren hos eleverne.

Steve Spangler Science


AsapSCIENCE

Med over 7o korte videoer, forklare de mystiske fænomener og koncepter. De er på engelsk, men kan bruges til at skabe undren hos eleverne. Gode som opstart på en emne

AsapSCIENCE YouTube playlist


MinuteEarth

En masse små korte videoer der tager mystiske fænomener op omkring jorden. De er på engelsk, men rigtig gode som inspiration til læreren, som indgangsvinkel på et emne.

MinuteEarth YouTube playlist


Mocomi

En samling af godt tegne og illustrative videoer. De er henvender sig til børn, men kan sagtens bruges til også ældre børn. De er på engelsk.

Mocomi om kemi