Henning Romme Lund

En samfundslærer der arbejder på Roskilde Gymnasium, der behandler mange emner inden for samfundsfaget. Videoerne varer mellem 2 – 12 minutter.

Roskilde Gymnasium YouTube om samfundsfag


Samfundsfag-ABC

En playliste hvor du videoer omkring politik, økonomi og historisk tilbageblik. De fleste videoer er fra folketinget.

Samfundsfag-ABC’s YouTube playliste eller hjemmeside


DR Gymnasium

DR Gymnasium er en portal, hvor du kan finde temaer til bl.a. samfundsfag. Du skal bruge Uni-Login for at få adgang til alt indholdet.

DR Gymnasium om samfundsfagEuropean Kommission

Denne kanel på YouTube er lavet af EU-kommissionen. De fleste videoer er på engelsk, men de er meget dagsaktuelle videoer. Det kan evt bruges som opstart af et emne eller inspiration til læreren.

European Kommission YouTube kanel


Partierne på de sociale medier

emu.dk har samlet en oversigt over partierne på de sociale medier, heriblandt youtube. Videoer kan være ret lange, men kan bruges som kendskab til partierne.

emu.dk’s oversigt


Filmcentralen

En af danmarks største samlinger af undervisningsvideoer, med fx over 140 videoer til samfundsfaget. Der er også undervisningsmateriale til filmene. Du skal bruge UNI-login for at kunne afspille videoerne. Der er alt fra kortefilm til længere spillefilm.

Filmcentralen’s hjemmeside


TED Talks

TED er en nonprofit organisation som vil dele ideer og budskaber, oftest i en kort og kraftfuld tale. (18 minutter eller mindre).

Ted Talks om samfundet eller en Oversigt over Ted Talks


Økonomi for dummies

DR TV har produceret en lille serie på 8 film, der forklarer det basale indenfor økonomi. Det er Huxi Bach og Karen Thisted guide dig i gennem. Videoerne varer omkring 30 min.

Økonomi for dummies på DR TV


Syddansk Universitet

Film og foredrag om aktuel forskning på det Samfundsvidenskabelige Fakultet, SDU.

Syddansk Universitet om samfund